Tutustu ja antaudu mukaan 

MAAHISTENKYLÄN ARKEEN 

nauti, rentoudu ja pian huomaat miten maahistenkylässä autetaan kanssakulkijoita. 

1507180.jpg

Maahistenkylä on pieni yhteisö ja siellä asuvat Jussi, Aikku ja Peku, he ovat kylän vakituiset asukkaat. Maahis-Heikki on kylän vanhin asukas, häntä kuitenkin nähdään ani harvoin, koska hän mielellään huilailee takan tai saunan lämmössä.

1507253.jpg

Maahistenkolossa on vipinää ja vilskettä, toki rauhallisuuus ja harmonia kuuluvat maahistenkolon yhteisöön.

1219204.jpg

Tontut ja maahiset pitävät leppoisasta ja myönteisestä ilmapiiristä. He viihtyvät ulkona kesät, syksyt, talvet ja keväät nauttien erilaisista sääoloista. 

1507225.jpg 

1507229.jpg

Sisätiloihin on myös mukavaa kokoontua ja tuntea kodin lämpöinen ja myönteinen ilmapiiri.

Kylpyhuoneessa on mukavaa kannatella pyyhkeitä  ja nauttia saunan lämmöstä. Kiukaan sihinä ja "kiukkuiset" löylyt persauksiin ovat tonttujen mieleen. Sauna sopii  tonttujen ja maahisten asuinsijaksi. 

1507262.jpg

 

Maahistenkylän ukko ja akka nauttivat lököilystä ja mietiskelystä.

1507112.jpg

 

1507119.jpg

 

  

1507418.jpg 

Maahis-Heikki rakastaa lapsia ja yleensäkin kaikkea mitä hänellä on ympärillään. Hän nauttii saunan lämmöstä lauteilla tai kiuaskivien päällä. Vanhat luut kolottavat ja lämpö on hyvä lääke Maahis-Heikille. Hän nauttii saunan rauhallisuudesta ja kuuntelee innolla kun löylyttelijät keskustelevat mitä salaisimmistakin asioista. Maahis-Heikki on luotettava hän ei koskaan jatka juttuja eteenpäin ulkopuolisille.  

1507433.jpg

 Maahiskylässä on ollut kaikenlaista puuhasteltavaa syksyisen kauniina ja aurinkoisena lauantaipäivänä. Aamupäivällä Peku matkasi naapuripitäjään hovi parturinsa luokse. Iltapäivällä hän oli lupautunut hoitamaan ja hoivaamaan lapsenlastaan Jossua. Jossun vanhemmat Jallu ja Mallu olivat neuvotelleet itselleen vapaa-illan, koska olivat lähdössä iltajuhlaan. 

1507128.jpg 1219211.jpg

Jallu ja Mallu saapuivat illan hämärissä juhlistaan asettuivat iltatulille Pekun seuraan. Jallu kertoi Pekulle kuinka lystiä juhlissa oli ollut. Hän oli Mallun kanssa tavannut ystäviä, tuttavia ja sukulaisia joiden kanssa he oli vaihtaneet kuulumiset.

1507455.jpg 

 

Matti poikkesi syksyisellä eräretkellään katsomaan Pekua ja kertomaan kylän kuulumiset.

1507460.jpg

Aika kiirehtää, syksyn satoa on kerätty talven varalle ja ensilunta odotellaan. Eräretkeiljät kookoontuivat leiritulille, mitä hurjimpine juttuineen.

1219200.jpg

Eräretkeilijät ovat kokoontuivat viettämään kaunista talvipäivää ja kertoivat mitä hurjimpia seikkailujaan. Kalamies kertoi miten suuren saaliin hän oli saanut käydessään Tenojoella pohjoisissa kalassa. Kalasaalista oli ollut pakko luopua jo paikan päällä kun auton kantavuus oli vain tuhat kiloa. Pari retkeilijää oli ollut vaeltamassa ruska-aikaan syksyllä Tammen tilalla ja hirviporukat olivat onnistuneet hirvenmetsästyksessä. Kaikilla oli oikein mukaan ja nauru raikui maahistenkylässä.  

 

Jokavuotisten pikkujoulujen odotus palkitaan ja juhlat odottavat illan pimetessä.

1507343.jpg

 

Joulun juhlaa odotellessa syntyy lukuisia lumilyhtyjä Tonttujen ja maahistenkylän pihapiiriin. Jossu ja Kaapo seuraavat lumilyhtyjen tekijöiden Jasun ja Ripsukan puuhastelua Aikun sylissä. Jossu ja Kaapo ovat sen ikäisiä, että heidän iloinen leikkinsä on rikkoa lumilyhdyt, koska heidän mielikuvissaan se on vain mukavaa leikkiä. Rikotaan ja rakennetaan uudestaan.

1507663.jpg

 

Maahistenkylän asukkaille luonto antaa voimaa ja erilaiset harrastukset kantavat seuraavaan päivään. 

 Metsän siimeksessä ajatus lepää vaeltaen ja suunnistaen tai golffaten. Ystävien kanssa seurustellen ja rauhoittavaa musiikkia kuunnellessa syntyy ideoita ja ajatuksia.

1507670.jpg

Edellisissä kuvissa Akvarelli- ja liitupiirrostaustat taustoina, jotka ovat syntyneet vuosina 2002-2004.